Една кампания на:

 
 

Деян Донков: “Последвай ме и вярвай!”

Искам да помоля държавниците да помислят повече за младите хора, които искат да останат в България
От най-ранно детство започва да кара колело. Има завиден опит в карането на всичко, което се движи на колела - от ролкови кънки, които все още от време на време кара, до велосипеди, скейтборд, тротинетка и разбира се, кола. И винаги кара “все така - на скорост”!
„От малък съм си луда глава и упорит и още на четири годинки се научих да карам колело. Детството го свързвам с много рани по краката. Обожавах бързите спускания по прясно асфалтираните баири на едно селце до Белоградчишките скали. Карах една тротинетка, която майка ми ми беше подарила, но най-много обичах с колелото да се спускам!“, връща се в ранните си години Деян Донков.
Като всяко дете, което има “бойно” балканче по това време, вози приятели те си на багажника на колелото над задната гума. Умилителна и скъпа гледка за много от нас!
Няма как да не го попитаме и за някой филм, оставил отпечатък в спомените му с велосипед: “Бях пети-шести клас, и тогава гледахме прословутия филм “Банда BMX”. Там изрично се казва “Не правете това вкъщи!”, но ние - луди глави - взехме едно колело Школник и части от едно балканче, трансформирахме го и наподобихме BMX, защото всички в квартала си мечтаеха за BMX! И започнахме да имитираме каскадите от филма. Но разбира се, това колело нямаше здравината на истински BMX и постоянно се чупеше и все някой от нас беше целия в рани.”

И отново продължава със смешните истории: “Разхождаме се с един приятел из Градската градина и аз докато му кажа “Внимавай!”, той вече се беше забил с колелото в една пейка и прелетя през нея по цялата й дължина… Не можах да се стърпя и доста му се посмях!”, обрисува почти нагледно актьорът, показвайки как приятелят му прелита през пейката.
Надяваме се, че Деян повече внимава, защото си призна, че обича високите скорости. “Обичам движението, обичам да карам бързо, независимо какво! Но най-много се радвам, когато съм на колело! Затова и приветствам тази кампания. Колкото повече велосипеди има, толкова по-добре за нас и за всички около нас и нашите деца. Ще има по-малко задръствания, ще ни бъде по-приятно на нас самите! Може би не всеки обича да кара точно колело, но за мен това е важно! И все пак - поне спортувайте нещо друго, ако не това!”, апелира Деян Донков.

И отправя още един горещ апел - този път към политиците и хората, от които зависят тези решения и тук става наистина сериозен: “Искам да помоля държавниците да помислят повече за младите хора, които искат да останат в България, а те ги гонят с дупките по улиците, с безобразните инфраструктурни условия, с това, че няма алеи - пешеходни и велосипедни… Ако те направят тези малки промени, това ще се превърне в безкраен празник за любителите на колоезденето и въобще на хората, които спортуват. Трябва да последваме по-младите - те са с хората с напредничави идеи, за тях трябва да се грижим и да вярваме в тях”, отправя взор към младите хора Деян Донков и завършва с фразата “Последвай ме и вярвай!”

Медийни партньори на кампанията: