Една кампания на:

 
 

Станка Златева: “Последвай ме, това е за теб!”

Станка Златева е третият активен спортист, който се включва в кампанията “Аз карам велосипед, последвай ме!”. Тя ни разказа за своя досег с велосипеда и сподели както няколко ценни извода, така и спомени от своето детство.
“Карам колело от много малка. Прекарала съм детските си години в Крушаре и там на село е много по-лесно и по-спокойно да караш колело. Всички деца имаха велосипеди. Брат ми и братовчед ми, които бяха по-големи сигурно са ме научили, но нямам много ярък спомен. Спомням си, обаче, че първото ми колело беше Школник! И винаги ни пращаха до магазина с велосипедите и се състезавахме кой по-бързо ще стигне!”, смее се шампионката, припомняйки си тези позабравени спомени.
Като активен спортист, който постоянно пътува и тренира в залата, не й остава много време да кара велосипед. Но Станка Златева споделя, че той няколко пъти и е бил отпомощ. “Бяха ме оперирали и трябваше да раздвижвам коляното и ми казаха, че най-бързо ще се възстановя като карам колело. Бях в Сандански тогава и от първия магазин там си купих едно и започнах “рехабилитацията”.”

Велосипедът е всеизвестен с това, че не натоварва ставите и спомага за поддържането на активна спортна форма и “златната шампионка на България” също често се възползва от това негово качество. Но често кара и за удоволствие сред природата.
“Именно затова и се включих в кампанията - защото е нещо, на което наистина съм привърженик и защото кампанията е позитивна и споделя нещо смислено и ценно.”, споделя Станка и продължава с леко притеснение в гласа “Има много хора, при които движението и спорта не присъстват в живота им. Те не се натоварват физически и тялото им страда. И това е много неприятно… Колелото може да им помогне да преодолеят този застоял начин на живот и така да изглеждат по-добре и в същото време да поддържат тонуса си. Важно е да се позамислят малко - то е за тях...”
Замисля се малко и продължава: “Аз ги разбирам - проблемите на всички ни са толкова много, животът е толкова забързан, че не ни остава време да помислим за спорт или за забавление.” Но според нея, велосипедът е най-доброто лекарство, защото “едно е да си във фитнеса, друго е да отидеш с колелото сред природата, на чист въздух и да се раздвижиш малко сред зеленината и да се разсееш от проблемите. Затова последвай ме, то е за теб!”, усмихва се тя и няма как да не се вслушаме в апела на Станка Златева, многократна световна шампионка по борба. 

Медийни партньори на кампанията: