Една кампания на:

 
 

Димо Стоянов от P.I.F.: “Последвай ме след себе си”

“И някой кара КО-ЛЕ-ЛО!”

Да! - Димо от P.I.F.! Който е следващият подкрепил кампанията “Аз карам велосипед, последвай ме!” и ще ни разкаже за специалната роля на песента “Колело” в кариерата на бандата и за неговата любов към велосипедите
Изпълнителят на култовата песен “Колело” - Димо от P.I.F. е специален участник в кампанията “Аз карам велосипед, последвай ме!”, защото както можем да се досетим, той е и от по-специалните веломаниаци. Все пак не може да си автор на песен, възпяваща велосипеда и да не си “безумно” влюбен в това возило.
Той е и от онези хора, които постоянно си майсторят нещо по колелото и го превръщат в чудо на инженерната мисъл. Върху своето ретро колело той е поставил два електромотора и множество други подобрения, с които постига завидна скорост и успява да изпита онзи порив на вятъра, при който ти мирише на... “свобода”.
Е, понякога “стъпва малко накриво” или по-точно гумата му попада в някоя трамвайна релса и чупи някоя костица, но важното е, че всичко свършва добре и в деня, в който се ражда дъщеря му, той геройски сваля гипса и отива в родилното куцукайки, но невероятно щастлив!
Поради инцидента цяло лято не успява да се нарадва на специално пригодения си велосипед, затова продължава да го кара и до късната есен с дъждобран и целия оборудван със светлини, за да го виждат добре и останалите на пътя. “С него се придвижвам много по-бързо, отколкото с кола. Вярно, че София не е пригодена за велосипеди, обаче от нас зависи да се нагодим ние. Винаги можем да мрънкаме и да си намираме извинения - че няма велоалеи, че е студено. Но това за оправдания. Искам да станем като Холандия - велосипедът да е основно превозно средство и като вляза в центъра да няма чак толкова коли и да има огромни паркинги, пълни с велосипеди. И там няма чак толкова много алеи, но манталитетът им друг и всички карат колело, без значение какви са.”, размечтава се Димо.
Разказва ни и за лудешките си детски бели с колело: “Като деца лятото много обичахме да играем на “Папагал”: засилваш се с колелото от кея, правиш във въздуха някакво движение, които другите трябва да повторят после и падаш във вода с дълбочина около 12 метра… И после плуваш 2-3 метра обратно до брега и правиш следващия “пирует””, смее се Димо, а ние се чудим що за смелост трябва да имаш и в никакъв случай не ви препоръчваме да пробвате!
“Другата ни любима беля беше да се закачаме с някой от пазачите на рибарските корабчета, които акостират край Варна и да го предизвикаме да ни гони. В повечето случаи той беше пиян и винаги тръгваше да ни гони из кораба, а ние - много по-бързи с колелетата от него, винаги му избягвахме и се заливахме от смях как той крещи и тича след нас залитайки по палубата. И когато все пак ни застигне и вече няма накъде да бягаш, защото ни е приклещил на носа на кораба, просто скачахме във водата с велосипедите...”, свива рамене Димо, все едно разказва просто за каскадите в някой филм и не е пряк участник в тях.
И като за финал, питаме Димо, как се появява на бял свят песента “Колело” и се оказва, че всичко отново е станало “на майтап”. Всички си спомняме какъв хит стана тя и как вече близо 15 години всеки от нас си я запява с пълно гърло веднага щом я чуе. Затова я определихме и като най-подходящ музикален акцент на кампанията “Аз карам велосипед, последвай ме!”. Ето какво ни разказа Димо за “Колело”:
“Тогава цялата банда със семействата си живеехме заедно в един огромен апартамент. Една сутрин си седим и си говорим, след като бяхме пили доста и почти не бяхме спали. Иван - китариста ни, си дрънка една хармония на китарата и аз просто изведнъж захванах да си рецитирам “Един човек ме спря веднъж” и така се започна… Отидох бързо в другата стая, написах каквото ми хрумна на пияна глава и така си и остана текста, не сме го променяли. Записахме я след два дни, след седмица-две снимахме и клипа и на следващия ден тръгнахме на 20-дневно турне из цяла България. През това време продуцентът ни пуснал клипа да се върти по музикалните телевизии и песента се разпространи мълниеносно навсякъде. С всеки изминал ден ние ставахме все по-известни, благодарение на тази песен. Върнахме се в София вече супер известни - направо звезди... с два лева в джоба... - още не си бяхме взели парите от турнето. Нямахме пари за билет за градски транспорт, а хората те спират да се снимат с тебе, припяват си: “И някой кара КО-ЛЕ-ЛО!” и за тях ти си “звезда” ...Парадокс…Но аз съм на мнение, че ти си просто един проводник - на теб ти се дава свише, за да дадеш”, завършва Димо от P.I.F.

Медийни партньори на кампанията: