Една кампания на:

 
 

Стойко Сакалиев: “Последвай ме към доброто здраве!”

Намирайте повече време за спорт!
Футболистът Стойко Сакалиев се включи в кампанията “Аз карам велосипед, последвай ме!”. Като спортист, той оценява високо качествата на велосипеда както за поддържане на добра форма, така и за подходящ начин да прекараш свободното си време.
Още от дете Стойко обича да кара колело и винаги си е мечтал да бъде колоездач като баща си. Но с течение на времето футболът измества колоезденето. Сега идва моментът, в който тази страст се връща с пълна сила и от две години той е напълно отдаден на това да тренира и поддържа формата си с велосипед.
Първоначално негови приятели му съдействат и му заемат професионален велосипед, за да пробва. С времето обаче той толкова се пристрастява към удоволствието, което му дава шосейния бегач, че си купува свой и започва да се подготвя за различни състезания.
Бързо влиза във форма и достига до 100км пробег на ден. Това, обаче не го задоволява – като всеки спортист той винаги си поставя амбициозни цели. Последната такава е да влезе в челната тройка на предстоящата през август колоездачната обиколка за аматьори.
Стойко определя велосипедите като идеалният начин да поддържаш форма без да си причиняваш травми. “Колелото пази ставите, но същевременно с това - натоварва цялото тяло. Работи с всеки един мускул и така имаш здраво тяло, но и млад дух!” споделя бившият футболист от националния отбор.
Пътят от старото колело “Балканче” с облегалка до професионалния шосеен бегач, е дълъг, но наситен с приятни спомени и истории на колело. Връщайки се в детството си се сеща как хвърля чантата с учебници и “излита” от двора на къщата с колелото. “Това не може да се замени с нищо!”, възкликва той.
Не е изоставил и мечтата на своя баща да стане професионален колоездач и да печели титли. Смята, че повече хора трябва да се докоснат до този спорт, макар и просто за отдих и поддържане на тонус. Затова Стойко завършва с думите „Последвай ме към доброто здраве!“

Медийни партньори на кампанията: