Една кампания на:

 
 

Радина Кърджилова: “Последвай ме, защото си заслужава!”

Ако не се погрижим за природата, тя в едим момент ще отвърне на това, които ние й причиняваме!


Радина Кърджилова се присъедини към социалната кампания “Аз карам велосипед, последвай ме!” и сподели своята “История на велосипед”. От дете обича да кара колело и има специално отношение към него. След кратка пауза от две години, отскоро има нов велосипед и е изключително щастлива, че отново може да кара активно.
“Баща ми ме научи да карам колело - придържаше ми отзад седалката и беше много забавно! Като дете карах много, не слизах от колелото. После вече не толкова. Но винаги съм си мечтала за колело с кошница!”, и скоро й се е сбъднала.
Обича да кара колело предимно по паркове и градинки и на места където няма толкова движение. Споделя, че не смята българските шофьори за достатъчно толерантни и предпазливи относно велосипедистите и предпочита да има колкото се може по-малко досег с тях, докато е на своя велосипед. Е, за това би трябвало да се погрижат и отговорните лица в общините, защото със сигурност много хора са на същото мнение.
Любимита й места са сред природата, може би затова асоциира колелото със спокойствие, със свобода, с пикник, слънце, поляни и разбира се - с приятели, шал, рокля на бели точки... И някак неусетно заформихме едно винтидж пътуване във времето с колело… С Радина винаги всичко е като на филм! 
И като споменахме филми, Радина сподели и своя любим филм, който свързва с велосипедите: “Животът е прекрасен” на Роберто Бенини, в който главният герой (отново Роберто Бенини) кара колело със сина си по улиците на Италия. Красиви и емоционални сцени, в които главният акцент е и върху велосипедът.
За съжаление тя досега не е играла театрални или филмови сцени, в които кара колело. Но за сметка на товаДеян Донков - нейният партньор не само в изкуството, но и в живота, изиграва един прекрасен момент от “Дон Джуан” заедно със Захари Бахаров, в който карат колела на сцената на Народния театър.
Актрисата сподели и своята мотивация да се включи в кампанията”Аз карам велосипед, последвай ме!”: “Мисля, че повече хора трябва да карат колело, защото е много по-здравословно, а и по този начин се грижим и за чистота в градовете, в които живеем и въздухът, които дишаме ще бъде по-чист. Важно е да пазим себе си и околната среда! Да, живеем в изключително забързано ежедневие, нямаме време за себе си, нямаме време да ходим всеки ден в планината, да се наслаждаваме на красиви гледки, но колкото по-бързо спрем да отлагаме да се погрижим за собственото си здраве и здравето на бъдещите деца, толкова по-добре.”, споделя Радина Кърджилова и завършва още по-категорично “Ако не се погрижим за природата, тя в едим момент ще отвърне на това, които ние й причиняваме! Затова смятам, че си заслужава да променим начинът, по който живеем! Последвай ме!”, усмихва се актрисата.

Медийни партньори на кампанията: