Една кампания на:

 
 

Милен Цветков: “Последвай ме с твоя велосипед!”

Багажникът на първото ми колело служеше и за музикален инструмент

Журналистът Милен Цветков се включи в кампанията “Аз карам велосипед, последвай ме!”. Той сподели с нас интересни случки от своето детство и още нещо...
“Научих се да карам велосипед като много малък, когато бях при роднините ми на село.”, споделя Милен Цветков. Връщайки се назад в детството си нахлуват най-различни спомени: “Един от първите велосипеди, които видях там ми се струваше толкова величествен - беше огромен и го карах промушен отдолу под рамката”.
По-късно неговото собствено колело, за радост на целия квартал, имало багажник с една подвижна степенка, която да захваща багажа. Точно тази степенка той и неговите приятели използват, за да правят… музика! Опъват пружината й до максимален предел, след което я пускат и се чува звук като каса на барабан. Тази детска игра оставя у Милен ярък спомен завинаги.

След това, вече като баща на дъщеря, живее в центъра на София и дори не му се налага да кара кола - навсякъде стига с велосипеда и той бива неразделна част от ежедневието му. Милен споделя, че просто обича да кара колело, независимо къде. Дори дълго време няма собствен автомобил.

Това, което смята, че е важно и го привлича да участва в кампанията е възможността повече хора да се замислят за здравето си. “Едно от най-важните неща, свързано със здравето на хората е въздухът. А колкото повече хора свикнат да карат велосипед в града, толкова по-чист въздух ще дишаме ние и нашите деца.”, отправя своя апел Милен Цветков. 

Медийни партньори на кампанията: