Една кампания на:

 
 

Криско: "Последвай ме на чист въздух!"

Рапърът подарява специално създадения за него велосипед с логото на "Krisko Beats"

Криско от малък е фен и едва ли някой се учудва на това. Като дете се опитва сам да се научи да кара колело като взима "за по едно кръгче" балканчето на някой приятел. След което на неговото първо колело, син BMX, се научава да кара чисто сам, буквално за няколко минути:
"С баща ми излязохме да ме учи да карам, защото дотогава имах само някакви опити да пазя баланс... Обаче той се видя с някакъв негов познат и се заговориха... Аз нямах търпение да го чакам и започнах да се мъча сам да потегля. На практика се научих точно за 5 минути! Оказа се, че не е толкова сложно."
"И оттам нататък започнаха страхотни падания и счупвания... С приятели ходехме по планините и често се прибирах целия окървавен." , споделя за първите си спомени с колело Криско. "Но травмите не бяха толкова сериозни, както при футбола, от който няколко пъти съм чупил крак и ръка."
Истински фен, обаче, става, когато се сдобива със сребрист бегач с 21-а скорости, какъвто никой друг няма. Или почти никой... "Тогава това бяха първите велосипеди с 21-а скорости, повечето бяха с 18. И аз имах първия такъв. Обаче... се оказа, че още едно момче има абсолютно същия.  Е, нямаше чак вражда между нас заради това, все пак бяхме в един клас, но беше малко "кофти"...", признава си рапърът.
Като ученик ходи на училище с колело и от това време Криско ни издава още една "тайна": "Бягахме от училище с велосипедите и ходехме в компютърните клубове да играем игри. Това беше зората на манията с компютърните игри! Но ние поне от училище до компютърния клуб спортувахме с колелата.", смее се рапърът, а днешните деца, които имат на една ръка разстояние компютър и таблет вкъщи, дори няма нужда да излизат... "Все по-рядко виждам децата да играят навън с каквото и да било - топка, колело... А ние не се прибирахме вкъщи!" и признава, че дори и той покрай ангажиментите си леко се е отчуждил от колелото, за което съжалява и смята да намери повече време за едно от любимите си занимания - велопоход в планината с приятели.

Криско е специален посланик на "Аз карам велосипед, последвай ме!", затова се и включи в края на кампанията. MaxEurope, с помощта на "Две Ве", която изработи стикера, имаха нужда от технологично време, за да създадат специалния велосипед с логото на "Krisko Beats". Уникалното колело съвсем скоро ще се радва на нов собственик. "Исках да направя нещо различно, с което да подтикна повече деца да карат колело и да зарадвам един фен като му подаря уникален по рода си велосипед, който никой друг няма да има. Така, че всеки, който иска това колело и е "за" каузата, може да следи моята фейсбук страница и да се включи в играта, която ще пуснем съвсем скоро. Победителят взима велосипеда "Krisko Beats"!".

Това не е първата "еко" кампания, която Криско подкрепя. Миналата година той се включи и в "Зелената песен на България", където спечели конкурса за песен. Дори в рекламното клипче на инициативата кара едно червено балканче.
"Харесвам такива кампании, защото чрез тях мога да повлияя към по-добро. Затова се включих и в кампанията "Аз карам велосипед, последвай ме!" Осъзнавам влиянието, което имам - много хора следят това, което правя.  Ако мога да съм полезен, давайки добрия пример, за мен това е достатъчно. Не искам хората да си променят любимите навици, но може да използват свободното си време за нещо, което е здравословно за тях, като например да карат колело. Така хем ще дишат чист въздух, ако са в планината, хем ще развият двигателната си система.", продължава Криско и заявява, че самият той също е решил да направи сериозни стъпки в тази посока.
Освен за спорт, за Криско велосипедът е синоним на "забавление" и върви ръка за ръка с приятелите. "Винаги съм карал колело с приятели, не сам. Джиткаме насам-натам и си прекарваме готино заедно. Човек, каквото и да прави, винаги трябва да се стреми да му е забавно. Ако правиш нещо с нежелание, то няма как да се получи по най-добрия начин. Така че като правиш нещо, го прави, за да ти е хубаво. Това е и моето послание: всичко, което правите в живота, го правете с желание. Ако нещо не ви се прави, просто не го правете! Човек не трябва да робува на стереотипи, а да живее така, че да се чувства щастлив!" А истински щастлив се чувстваш, когато караш колело в гората, твърди Криско: "На пътя не е интересно!", и приканва: "Последвай ме на чист въздух!"

Последвайте Криско и разгледайте и останалите негови снимки в галерията на страницата на кампанията:  http://maxeurope.eu/media/azkaram/

Медийни партньори на кампанията: