Една кампания на:

 
 

Йордан Йовчев: „Последвай ме, за да бъдем заедно в един по-активен начин на живот!”

Шампионът по спортна гимнастика Йордан Йовчев подкрепи кампанията „Аз карам велосипед, последвай ме!”. Разказа ни за детството си, в което е сменил много велосипеди. „Спомням си, когато ги разглобявахме. Може би можех да стана и механик един ден.” – шегува се той. „Имал съм и падания, както всеки един. Ходих на Альоша, в Пловдив, тогава се спускахме по нанадолнището. Беше забавно.” Днес Йордан Йовчев кара и през седмицата, но основно в събота и неделя с приятели.

 Попитахме го какво е мнението му за спорта и колелото: „Те са абсолютно свързани, защото карайки колело правиш вече спорт. Харесва ми, защото ме разтоварва. Продължавам да карам колело и до ден днешен, защото е важно човек да има все повече физически движения. Защото трябва да накараме не само лицата (от кампанията), но и всички ние да излезем от ежедневието и да обръщаме малко повече  внимание на масовия спорт.”

Споделя, че се включва в различни инициативи, защото смята, че личният пример е важен. Друга велоинициатива, в която за четвърта поредна година се включва, е откриването на велосезона в гр.Пловдив, в парка в Район Тракия. „Изключително важна инициатива, тъй като се разиграват и много томболи и така децата придобиват интерес.”   

  „Човек, когато иска да кара велосипед и това нещо му доставя удоволствие,  намира къде и как. Да караш велосипед, то е кеф и е здраве.” Апелът, с който завърши Йордан Йовчев е „Последвай ме, за да бъдем заедно в един по-активен начин на живот!”

 

Медийни партньори на кампанията: