Една кампания на:

 
 

Свилен Ноев: "Последвай ме… докато слушаш rock ’n’ roll!"

Вокалистът на група „Остава”, Свилен Ноев, подкрепи кампанията „Аз карам велосипед, последвай ме!”. Той ни разказа, че кара колело още от съвсем малък и ни сподели някои от най-ярките му детски спомени. „Първата ми история с колело, на около 5-6 години, беше да се покажа пред баща ми и майка ми, колко велик карач на колело съм. Казах им: „Мамо, тате вижте как карам колело без ръце!”. Следващият ми спомен беше в леглото, с надута глава. Разбира се това после ти дава много мъдрост в живота.”

„Най-смешният ми спомен с колело, беше когато с един приятел ходихме в една гора. Бяхме 10-11 годишни. Бях взел една отварачка за консерви, която баща ми беше купил от Либия. За времето си, това беше нещо като бижу  в нашата фамилия.  С нея отваряхме „Русенско варено”, правихме си огън, обядвахме, говорихме си. Тръгнахме си към вкъщи и аз я забравих.”, с усмивка продължава той. „След тази случка, с този невероятен либийски подарък, който аз загубих, ми се натякваше до съвсем скоро.”

 „Колелото, най-често го използвам, когато пиша текстове за албумите ни. Спомням си, че имах цяла седмица трип с колело. Когато записвахме албумът „Моно” трябваше да напиша 5-6 текста много бързо. Тогава отидох на гости при майка ми. По цял ден карах колело и слушах на слушалки парчетата, които нямаха текстове и така успях да ги напиша.”

Финално той завърши отправяйки апел: „Хора, карайте колело, защото ще бъдете в страхотна форма и ще имате постоянно усмивка на лицата си.”  

Медийни партньори на кампанията: