Една кампания на:

 
 

ПРЕЯ:„ПОСЛЕДВАЙ МЕ, НЕ СТОЙ НА ЕДНО МЯСТО!”

Очарователна, изключително талантлива и изпълнена с ентусиазъм поп-изпълнителката Прея се включи в кампанията „Аз карам велосипед, последвай ме!”. Освен музиката, която е нейна страст и кариера, тя обича да кара и велосипед. Използва всяка възможност да се придвижва в града с колело. Тя с радост прегърна идеята да стане Посланик на велосипед и с личния си пример да застане зад каузата да живеем по-здравословно в един по-чист град.  

Попитахме я за нейното детство и за спомен с велосипед. С усмивка ни сподели за първото и колело, което се научава да кара на етажа в блока, в който живее. „Класическа история, майка ми ме буташе. В един момент тя спря, а аз осъзнах, че мога да пазя баланс и да карам сама. Беше супер. Паднах разбира се, но след това имах самочувствието да карам.”

„После занесохме това същото колело в Елхово. Тогава аз усетих какво е да караш колело, защото имахме свободата да караме в целия град. Там момчетата имаха бегачи. Много исках да се състезавам с тях, но с моето колело нямаше как.” Не се отказва от велосипеда дори и при едно стръмно спускане, което завършва с падане и синини. Днес продължава активно да кара велосипед като това е едно от любимите и неща за правена, а и начин за придвижване в града.

„Колелото до ден днешен ми дава едно жестоко чувство за свобода, което не мога и не съм открила как да си набавям по друг начин. В тази връзка апелирам всички да си извадят или вземат колело, да излязат веднага на вън и да карат, за да разберат какво е това чувство за свобода, защото то е незаменимо.”     

 „Последвай ме, не стой на едно място!”, с този апел чаровната Прея завършва своята история с велосипед. 

Медийни партньори на кампанията: