Една кампания на:

 
 

Александра Сърчаджиева: "Последвай ме и ще сбъднеш мечтите си!"

„Не си спомням, кога точно се качих за първи път на колело, защото всъщност бях много малка. Имам бегли спомени, че беше синьо колело, с помощни колелца. Защо беше синьо, нямам представа, но много си го обичах. След което се качих на BMX. Това беше любимото ми колело.

Цялото ми детство премина върху колелото, с четирдесет деца от квартала, които сутрин се събирахме и обикаляхме цял ден с колелата. Велосипедите ни даваха възможност да крадем от дворовете –домати, краставици, магданоз и въобще кой, каквото е насадил и с тях бързо можехме да избягаме от бабите, които се опитваха да ни бият с метлите. Ако правите бели като мен, колелото ви дава огромно предимство, мили деца.”- с усмивка си спомня за детството.

Смятам, че човек трябва да кара колело, защото това е здраве. Първо, по този начин не замърсяваш въздуха. Второ, спортуваш. И трето-това наистина е свобода. Просто взимаш колелото и отиваш там, където искаш. Отиваш сред природа, отиваш на пазар, отиваш да си вземеш детето от детската градина. Много е хубаво да се кара колело, защото по този начин можем да възпитаме децата си към това да пазят природата. Смятам, че това е нещо много важно.”

„Аз карам велосипед, последвай ме и ще бъдеш свободен!” е апелът на очарователната Алекс.

 

Медийни партньори на кампанията: