Една кампания на:

 
 

Тервел Пулев:"Последвай ме и няма да съжаляваш!"

Един от най-успешните български боксьори Тервел Пулев се включи в кампанията „Аз карам велосипед, последвай ме!”. Той застана с личния си пример, за да насърчи повече хора да изберат велосипеда като средство за спорт и придвижване. Срещнахме се с него, за да ни разкаже как успява да съчетава спорта, свободното време и колоезденето. Не пропуснахме възможността да го попитаме за спомените му от детството с велосипед.

„Спомените ми от детството са свързани много тясно с каране на велосипед, защото почти не слизах от него. Такова беше детството ни, за което съм много щастлив. Спомням си, че в бандата, в която се движех имахме една тенис маса,  наполовина счупена, която бяхме сложили наклонена, за да можем да скачаме от нея. Аз бях най-малкия. Когато скачах от нея винаги се контузвах , но никога не се отказвах и продължавах да карам.”

„Когато бяхме деца имаше BMX-ве, които бяха много модерни.”-продължава да ни разказва Тервел  за детството си. „Излязоха малко след Балкачетата и всички деца бяха много възхитени. Всеки искаше да има BMX. Баща ми ни купи, на мен и на брат ми, по едно такова колело и бяхме много щастливи.”

Споделя, че с порастването на  деца му е все по-мотивиран да кара колело с тях. Децата му са обзаведени с велосипед, като планира да вземе и на съпругата си, и така цялото семейство да могат да карат .

"Колоезденето, освен начин на придвижване, е и спорт, и един активен начин на живот.” Смята, че карането на колело е перфектен начин да се съчетава спортът със социалния живот. „За да може повече хора да се придвижват с велосипед, е от изключително значение да има и добра инфраструктура, а в България има какво още да се желае.”  

За финал, Тервел завърши с апел към всички: „Аз карам велосипед, последвай ме и няма да съжаляваш!”.  

Медийни партньори на кампанията: