Една кампания на:

 
 

Радослав Янков:"Последвай ме към Олимпийските игри в Пьонгчан!”

Носителят на Световната купа по сноуборд в паралелните дисциплини за сезон 2016/2017 и на Малкия кристален глобус в гигантския слалом, Радослав Янков, се включи в кампанията „Аз карам велосипед, последвай ме!”. Колоезденето за Радо е съществена част от тренировъчната му програма. То е и негова страст. Самият той доста често може да бъде видян да се спуска по планинските пътеки. Ето защо се срещнахме с него, в родния му град Чепеларе, за да ни разкаже за емоцията и ползите от колоезденето в планината.

 „Колоезденето е една доста голяма част от физическата ми подготовка. С нея започвам всяка пролет.” Допълва, че колоезденето за него е и една чудесна възможност да прави интензивни аеробни тренировки. Докато взимахме това интервю, ни показа доста стръмни участъци, по които самият той кара.

„Чрез колоезденето наистина можеш да опознаеш природата. Да се насладиш на нея и да се заредиш с енергия. Роден съм в такъв край, в който карането на колело е популярно, тъй като може да се кара и в планината, и по асфалт. Доста разнообразен терен имаме и това наистина създава едно голямо удоволствие. Готино е през този период от годината да се кара колело, тъй като е зелено и красиво.”

Попитахме го и за първите му спомени с велосипед. „Първият ми спомен от детството е от доста ранна детска възраст. Имах триколка, която много обичах и карах всеки ден. По-ясните ми спомени са от когато вече карах колело. Имах BMX и правех едни ремаркета, които влачих отзад зад себе си. Беше много готино и наистина никога не съм слизал от колелото като малък.”

За финал Радо отправи своя апел към всички нас: „Аз карам велосипед, последвай ме към Олимпийските игри в Пьонгчан!”. 

Медийни партньори на кампанията: